Mojar Cu Pistil, Otel Inoxidabil, Destinat Pentru Zdrobire, Sistem Antiaderent, Design Ergonomic, Usor De Curatat Si Utilizat, Argintiu
Cod produs: zlnclsag295101

Cod produs: zlnclsag295101
153,93 Lei
In ciuda abundentei si varietatii de unelte de bucatarie, specialistii cu experienta culinara prefera sa aiba in arsenalul lor un mojar traditional cu pistil. Acest accesoriu este cel mai vechi dispozitiv, cunoscut din timpuri stravechi. A fost folosit in egala masura atat in arta culinara pentru macinarea condimentelor, cat si in farmaceutica pentru pisarea componentelor, in prepararea diferitelor potiuni medicinale. Mai tarziu a devenit un atribut indispensabil al bucatarilor si bucatarilor. Scopul principal al mojarului cu pistil este macinarea ierburilor, condimentelor, nucilor si altor ingrediente alimentare. Profesionistii bucatari si gospodinele experimentate stiu ca ingredientele sfaramate in mojar, isi pastreaza nutrientii, dau farfuriei un gust unic si aroma bogata. Mojarul este un bol alungit profund si lat sau ingust, in care sunt asezate mirodeniile, pentru macinat la consistenta dorita cu ajutorul unui pistil.
Dimensiuni
Piata moderna ofera o gama larga de mojare de diferite tipuri. Este destul de usor sa alegi un mojar cu pistil, daca tii cont de scopul lui. Pentru macinarea mirodeniilor, cel mai potrivit este cel cu bolul inalt si ingust. Pentru a zdrobi si a sparge boabele de condimente si cristalele de sare, trebuie sa acorzi atentie bolului larg.
Mod de intretinere
Pentru a face ca mojarul din metal sa te serveasca cat mai mult posibil, trebuie spalat imediat dupa utilizare, sters si uscat si apoi depozitat intr-un loc uscat. In caz contrar, nu va putea evita rugina.
Avantaje: